Tak nám otevřeli Slávii, vašnosti

Související příspěvky

hotelslavia
Hotel Slavia. Zdroj: www.porter.cz

Vážení spoluobčané,

jistě jste s povděkem, stejně jako já, zaznamenali, že nám pan prezident slavnostně otevřel zrekonstruovaný hotel Slavia. Nebudu zde nijak spekulovat nad ubytovací kapacitou hotelu a jejím souladem se smlouvou, která byla uzavřena s Městem Svitavy.

Stejně, jako již mnozí z Vás přede mnou, jsem o tomto víkendu hotel Slavia ze zvědavosti navštívil. Chtěl jsem vzít partnerku na dobrou večeři u příležitosti jejích narozenin. A co by mělo být lepší, než spojit ukojení vlastní zvědavosti s příležitostí udělat si oko.

Musím s konstatovat, že již po vstupu do šenku, tedy do objektu hotelu z náměstí, jsem byl příjemně překvapen milým uvítáním obsluhou a pro mne příjemným a útulným interiérem. Tento styl nábytku se mi v pivnicích moc líbí. Byl jsem však mírně zaskočen tím, že v sobotu večer byly obsazeny asi dva stoly, což ve srovnání např. s restaurací Astra, je poněkud slabá návštěva. Protože jsem však cítil potřebu něčeho lepšího, vystoupali jsme do výšin prvního patra a ocitli jsme se v kavárně.

I zde byla obsluha od počátku příjemná, usměvavá a mile naložená. Má touha po soukromí byla plně uspokojena. V celé kavárně jsme byli sami dva. Opravdu, v sedm hodin večer jsme seděli v celém krásném a mě velmi příjemném prostředí sami dva. Večeře, pro mne byla gastronomickým zážitkem, který jsem dosud neokusil. Vše bylo do nejmenších detailů na velmi vysoké úrovni. Od servírování, přes vzhled servírovaných jídel až po jejich úžasnou chuť. Ochutnal jsem vše, předkrmem počínaje a zákuskem konče. Mé chuťové buňky se jen tetelily blahem. A to i přes to, že jsem si dokázal spočítat, že toto je na hodně dlouhou dobu moje poslední návštěva v tomto podniku. Přeci jen jsem pouhým zaměstnancem. Ale za vysokou kvalitu je třeba dobře zaplatit.

Závěrem bych rád poděkoval za skvělý zážitek s moderní gastronomií a popřál provozovatelům hodně trpělivosti s udržením takto vysoké kvality. Nový přístup ke gastronomii je jistě zajímavým počinem a zážitkem pro oko i chuť, jen nevím, kolik obyvatel Svitav bude ochotno zaplatit takovou sumu za večeři, po které musí cestou domů navštívit některý z místních Kebabů, aby se domů nevracel hladový. Obávám se, že Svitavy jsou malým městem na dlouhodobé udržení takto vysoko nastavené laťky. A mě osobně by moc mrzelo, kdyby Slavii potkal osud restaurace ve Fabrice.